Rabu, 16 Oktober 2013

Tarikh MRI confirm!

Akhirnya... Staff dah bagitau tarikh MRI alhamdulillah!! setelah beberapa kali postpone!

Hari isnin tu hari sepatutnya aku ade appointment ngan doktor, tapi disebabkan aku tak buat MRI lagi kena la postpone lagi. Setelah bincang dengan nurse aku tak perlu jumpa doktor hari ni (lagipun malas nak jumpa doktor sebab berat aku ni makin naik je rasanya), nurse cakap lepas MRI baru jumpa doktor.

Aku perlu buat ujian MRI ni di Hospital Ampang pada 27.11.2013 (lama lagi kan???) pukul 9.30am mesti dah tercongok kat Hospital! pastu ade la syarat-syarat yang aku kena ikut..macam kena puasa 8 jam sebelum buat prosedur MRI segala.

Maybe lepas buat MRI ni baru leh jumpa ngan doktor.. aku ada masa 2 bulan nak turun kan berat aku ni! next appointment aku ngan doktor Ridzuan pada 9.12.2013 nurse dah bagi siap-siap tarikh appointment, walaupun dia tau result MRI tak keluar lagi ('+_+) . 

Haih!! jauh lagi la perjalanan TTC aku ni nampak gayanya... cita-cita aku nak conceive pada tahun ni terpaksa la aku lupa kan.. tapi..... mana tau aku berjaya concieve naturally kan?? Ameeeennnn! 

Nak turun berat badan!! nak turun berat badan!! huarghhhhh!!!

25 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak zue, sheila doakan segalanya dipermudahkan. kak zue dan suami, be strong. insyallah. rezeki kalian akan sampai juga :)

    BalasPadam
  2. Chaiyok2...tempoh 2 bulan inshaAllah boleh buat perubahan positif pada berat badan Zue....

    BalasPadam
  3. my du'a always be with u bebeh!

    gud luck!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq darling!! tu yang sayang sangat tu!

      Padam
  4. Zue..sorry boleh tau MRI tuk ape ye? Sue pnh dgr, tapi x tau tuk ape..heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sue, MRI tu untuk scan di bahagian kepala.. tujuan nya untuk tahu kenapa hormon kita x stabil.

      Padam
  5. aamiin...moga dipermudahkan..Sal buat iui last month n nampaknya mcm gagal sebab spot cik P dah mari..huhuhu..now nak tumpukan untuk turunkan berat badan dulu go go chaiyok..n maner tau berjaya concieve naturally..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bestnya dah buat iui.. saya ni dok takuk tu jeee.. stress plak rasa!

      Padam
    2. macam sal dulu nk smpai tahap wat iui nie dekat 2 tahun dok ulang alik kat hospital..sabar yer

      Padam
    3. insyallah.. 7 tahun boleh tunggu ni kan pula 2 tahun.. huhuhuh! pasrah tak ayat ni?

      Padam
  6. MRI.. tak caya TTC pun stage camni gak kan. tkpe lah.. kuatkan semangat.. usaha tu salah satu tanda doa hampir di makbulkan.. akak doakan kita semua dapat rezeki tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq kek da bagi semangat.. insyallah lambat laun kita akan punya zuriat sendiri

      Padam
  7. Jom pegi jogging wiken ni! Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hohohoh! erobik jom.. alalalaaaa~

      Padam
  8. zue, semoga Allah permudahkan... lambat lagi appointment tu...sempat nak loose sekilo dua :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau dpt turun sekilo pun alhamdulillah sangat.. kena kontrol makan ni

      Padam
  9. Aminnnn... caiyok cintaaaaaaaa!!!!

    BalasPadam
  10. try minom air sehari 1.5liter sehari.. it helps gak tu.. gud luck dear for your MRI..update nanti..

    BalasPadam
  11. Assalam Zue..boleh tahu, berapa lama Zue tunggu untuk dapat tarikh MRI tu?

    BalasPadam