Jumaat, 19 Disember 2014

Tempahan Kek di Area Skudai

Masih mencari homemade bakery di Area Skudai? (Taman Tun Aminah, Taman Universiti, UTM, Taman Skudai Baru, Taman Sri Skudai & kawasan berdekatan) Meh nak bagitau.. korang boleh contact kakak aku. Macam-macam kek dia buat! bagi peminat dessert memang meleleh air liur kalau tengok!

Kek terbaru & terlaris
Yang ni pun laris gak ni
Berbagai pilihan

Kalau korang tak nak order yang mini ade juga kek yang besar

Kek chocolate cheese/ Rugged chocolate Kek

Selain kek ade juga dessert yang lain... creampuff, birthday kek, pavlova, congo bar, brownies dan lain-lain.. pokoknya ko sebut je nak makan dessert apa insha allah dia boleh baking kan FRESHHHH! untuk korang.

congo bar, brownies, pavlova & cream puff
Korang boleh contact kakak aku kat FB Zam Zalina atau leh whatsapp/ call 010-700 3971... bagi yang beli 12 Pek ke atas FREE delivery!! yeayyyyy!

Happy menjamu mata sambil air liur menjejes uolssss!!

** Psttt... insha allah early next year kek-kek ni akan berada di pasaran di area KL/ Bangi/ Kajang/ Mantin pula uolsss... Tungguuuu... 

Rawatan Kesuburan: Surat Rujukan Ke HKL

Alhamdulillah!

Akhirnya aku dah buat keputusan untuk ke HKL, 2 Minggu lepas aku dah bagitahu Dr. Ridzuan aku buat keputusan untuk ke HKL sahaja. So hari Isnin hari tu aku nak ambil la surat rujukan nya tapi..... surat tak siap lagi... aku tinggal kan contact no aku untuk pihak hospital contact aku semula. Pada mula nya nurse suruh tunggu, tapi memandangkan pukul 9 pun Dr tak muncul tiba, aku ambil keputusan blah je.

Semalam pihak hospital dah pun call, dia cakap surat dah ready boleh datang ambil so pagi tadi sebelum pergi office singgah jap ambil letter.

Surat sudah ada di tangan! tak tau apa isi dalam..
Aku kena pergi ke HKL untuk mengambil tarikh untuk kaunseling ke sana. Bila nak ke HKL tu aku tak bincang lagi ngan hubby. Maybe early next year kot baru kami ke sana. Menurut kata nurse tu tadi sebelum ni pihak Hospital Kajang boleh terus dapat kan tarikh untuk kaunseling, tapi sekarang ni pesakit kene pergi sendiri, so terpaksa la kami pergi sendiri.

Sapa pernah buat treatment kat HKL? yuk share pengalaman.



Isnin, 1 Disember 2014

Rawatan Kesuburan: Keputusan Untuk Rawatan Selanjutnya

Salam Korang!

Lama tak cerita pasal Rawatan Kesuburan kan? last cerita pasal aku nak buat Laparscopy tapi Dr batal kan atas sebab-sebab tertentu. Dr. Minta kami untuk pilih Hospital yang mana satu untuk teruskan rawatan, sama ada HKL atau pun di Alor star.

Setelah berpikir-pikir sedalam-dalam nya.. maka aku memilih HKL. Antara sebab-sebab aku memilih HKL adalah yang pertama senang aku nak follow up. Aku dapat rasakan rawatan yang aku lakukan ni bukan nya mudah, mungkin Dr kat Hospital lain akan buat check up semula both of us, mungkin Dr hospital lain tak kan proceed aku untuk terus ke IVF, So di situ kemungkinan kekerapan untuk follow up di Hospital adalah kerap.

Sebab yang kedua pula memandangkan HKL lebih dekat dengan kami maka belanja untuk ulang-alik tu lebih rendah, kalau kami pilih ke Alor Star kami terpaksa sewa hotel then kos untuk ke sana lagi, makan minum? hmmmm.. semua kena kira.

Sebab yang ketiga, mungkin aku boleh kurang kan risiko masa travelling. Jika aku pilih ke alor Setar  dan aku di takdir kan untuk senyawakan telur di sana risiko masa travelling tu tak di jamin.. maka lebih baik kita kurangkan risiko.

Apa-apa pun keputusan aku, aku harap ini lah yang terbaik. Hubby aku ikut je pilihan mana yang aku pilih.. tapi sebenarnya dia lagi berat nak ke Alor Star. huhuhuh! Korang please doa kan untuk kami k.

Jumpa di new episod di Hospital yang baru!

** Alhamdulillah selesai satu beban yang aku pikirkan selama hampir satu bulan, akhirnya aku dapat berpikir secara waras... ahahhahah!

Promosi Tupperware bulan Disember 2014

Yang pertama sekali aku nak minta maaf sangat kat korang-korang semua yang whatsapp, PM, call & message tanya pasal Moo Moo set, buat pengetahuan semua Moo Moo set adalah limited edition so memang susah sangat nak dapat stok. Kepada sesiapa yang tak dapat Sorry sangat yeee.

Promosi yang menarik bulan ni adalah... DRUM rolls please... huhuhuhuh!

Rainbow Eco bottle gift set 
Rainbow Eco bottle gift set - 500ml (1 set ada 7 biji)
Harga 1 set = RM82.00
Harga 1 botol = RM12.00**



Snowflake gift set
Snowflake gift set (1 set ada 3 biji (2.0L, 400ml & 800ml)
Harga 1 set = RM40.00**
Harga 4 set = RM160.00

Yang bawah ni ada kategori harga ikut budget korang.

budget RM50.00 - RM150.00

Budget RM150.00 - RM250.00

Kalau nak tengok promosi yang lain boleh tengok kat dalam katalog tupperware, kalau ade yang berkenan boleh la tanya kat aku yee... aku bagi special price untuk pembaca blog aku.

Bagi yang bertanda ** tu.. kena cari pembeli lain untuk cukup kan 4 set, tapi apa apa pun boleh bawa berbincang semua bisa di atur.. just wassap k!