Jumaat, 2 Oktober 2015

Rawatan Kesuburan di HKL - Kali Ke-Sepuluh (TVS scan 2nd Cycle on clomid - D16)

Tak nak cerita panjang sangat... Just nak rekod cycle kali ni telur aku tak nak respon dengan clomid, last TVS scan ada juga yang besar 10 mm tapi kali ni hanya 8mm so Nurse cakap cycle ni FAILED! aku mesti la kecewa, menitik juga air mata aku ni! memang tak mengharap tapi bila kita berusaha & tak berjaya kekecewaan tetap ada.

Next cycle Nurse suruh aku terus amik clomid tak perlu datang scan, dia dah sesiap suruh amik ubat & makan bila tiba CD2, dosage clomid di naik kan ke 100mg! hope kali ni telur aku bagi la respon yang baik ye! tolong kerjasama pleaseeeee! pada hari CD2 nanti perlu call klinik untuk buat appointment TVS scan pada CD10. 

So itu sahaja coretan untuk kali ini.

Total treatment - RM5.00


12 ulasan:

  1. Amin.. Moga dipermudahkan urusan.. Dgn sedih2 k.. Always has another try inshaAllah

    BalasPadam
  2. xpe zue! positif kan fikiran k...ape kata sementara ni zue senam n diet...jgn amik kafien..mana tau membantu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup this week try semula untuk buat atkin!

      Padam
  3. Moga dipermudahkan urusan. Jangan give up k.

    BalasPadam
  4. insyaallah moga semuanya dipermudahkan..macam kita dlu telor tak respon kecik2 ajer next cycle doc naikkan dos pastu lupe makan sambil terus berdoa n enjoy moga ada rezeki..alhamdulilah

    BalasPadam
  5. Slm.jemput ke fb page sy: UPT OPK
    Dapatkan strip ujian kehamilan dan kesuburan berkualiti dengan harga yg murah. Semoga dapat membantu mereka yang masih berusaha untuk hamil
    UPT https://www.facebook.com/easy.lovetest
    Whatsapp 0129001038

    BalasPadam
  6. sorry masa tgh googling jumpa ur blog. jgn stress2. sy sbenarnya baru dpt baby yg dh nak dua tahun pon through ivf procedure. tp sy buat kt ramsay subang (dulu namanya sjmc) dgn dr haris. jgn stress sgt.. faham perasaan tu. kena slalu fikir positif2. buat mcm biasa. sy doakan smoga berjaya ye. caiyok!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insha allah dear, saya tak kan mengalah cuma buat masa ni saya tumpu kan untuk turun kan berat badan saya dulu, tolong doakan kami ye. Terima kasih sudi komen di blog saya.

      Padam
  7. Sy msh menunggu kemaskini anda ttg rawatan kesuburan d hkl. Sblm ini sy buat d lppkn dan bila dicadangkan utk shortcut shj ke pringkat iui sy mengalah krana x mampu lg dr segi kos. Sdg Google ttg hkl stlh dimaklumkan oleh family sy tjumpa blog anda. Sila jd semangat sy utk memulakan semula prosedur rawatan kesuburan tsbt.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam dear, alhamdulillah.. semoga dear kuat ye untuk menjalani rawatan kat HKL nanti. Saya doakan dear berjaya insha allah

      Padam
  8. Salam zue..lama zue berTCC.semoga ada sinar dikemudian hari:) hana baru 2mnggu gugur anak pertama 6mnggu. Tp susu keluar bla dipcit.ada hna bca entry zue psal hormon prolaktik ka namnya.so sekarang hormon tu dah kurang ka blum?ambik drah kan utk check hormon tu. Plik juga hana sbb zue ada hormon tu tinggi. Risau plak hana..

    BalasPadam