Jumaat, 25 November 2011

Canon EOS1100D

Di setiap gambar ade lagu... tu la trademark untuk kamera ni, kenape plak tetibe nak cite pasal kamera plak ni? ehehehe.. ingat tak entry yang ni? wishlist for 4th anniversary.. akhirnya termakbul wokeh!... thanks to hubby yang sudi melayan karenah bini dia yang ntah ape² ni..

Mula-mula memang nak beli Nikon D3100 tu.. tapi takde stok bulan Mac 2012 baru ade stock, makanya cancel la beli Nikon, tapi Canon ni ok gak quality dia lebih kurang macam Nikon jerk *nak sedapkan hati..  lagipun Canon ni ade promotion so dapat la diskaun skit. ☺☺, bile tanya pendapat member yang arif dalam kamera ni dorang cakap Canon pun ok, senang nak handle & senang gak nak cari lens.. senang skit hati bile dengar macam tu


Canon EOS1100D


Nikon D3100
Lebih kurang je kan?? makanyer redhaaaa.. Gambar 1st yang aku amik harus la gambar anak-anak bulus aku tuh...

rumah MOMO & BABY
ahahahah! gambar MOMO membuang pun aku hamik!
gambar MOMO & BABY mase kat putrajaya
Anyway memang puas hati dengan kualiti ini kamera.. ☺☺

Ape plak hadiah aku kepada hubby aku??

Nahhhhh.. ini dia...

Kasut kerja untuk hubby
Ni hadiah aku untuk Hubby.. actually dah beli lama, mase awal bulan tuh hari sempena JUSCO branded sales kat Midvalley.. memang murah kawww! mane nak dapat kasut brand BONIA *ekh perlu ke bagitau brand  RM120, yang sandal BONIA kaler putih tuh pun baru RM80... murah kan?? nak tak nak memang wajib rembat! dannnn  aku hadiahkan untuk hubby sempena anniversary ni.

Dan sengkek-sengkek begini harus la celebrate kat tempat biase-biase je.. dengan keadaan gaji x masyhuk hanya makan sotong kangkung.. eheheh! janji celebrate kan?? jagan tidak..

Sekian ulang tahun pernikahan kami untuk tahun ni.. semoga tahun depan kami dapat hadiah yang lebih berharga daripada sekarang ni.. sure korang tau kan??

12 ulasan:

  1. Tau! hehehhe~

    Best best dapat camera baru.. Jge baik baik.. uiceh!


    *pernah memiliki DSLR satu ketika dulu tapi kene curik!!* =((

    BalasPadam
  2. ehehehe... tak pernah ade kamera.. ni 1st time ade kamera sendirik.. x payah nak pinjam-pinjam lagikk

    nnt eida mintak la untuk anniversary present :P

    BalasPadam
  3. waaa....sama macam hadiah anversary i this year...mula2 pun nak beli nikon d3100 but setelah di advice oleh salesboy kat situ terus tkr pada canon 1100d....untuk sang suami plak..suprise kan dia dgn second baby...hihihihi

    BalasPadam
  4. bestnye dpt camera...nanti ambil gambar byk2 tau..

    BalasPadam
  5. Cinta bestnya! dh la cantek kaler merah pulak tu (my feberet kaler). enjoy adiah puas2 ye! =)

    BalasPadam
  6. Lps ni gather leh bawak kamera beso..yeyyy

    BalasPadam
  7. Kamera yang ade sentimental value ♥..

    BalasPadam
  8. tumpang tanye....bli kt MV,price n apa free gift?saya survey kt mines,Canon EOS 1100D, Lense 55mm+tripod+beg warranty 3thun= RM 1700...best price..

    BalasPadam
  9. hi cinta..comel nye sg die..hehe..blh la kte share info ye..cik e pn baru je jage sg ni..=)

    BalasPadam
  10. hai Cik E, kita share info sesame k.. selamat berkenalan

    BalasPadam