Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Our 5th anniversary!

Alhamdulilah telah selamat melalui setengah dekad kehidupan sebagai suami isteri bersama... Syukur dengan nikmat yang ALLAH berikan :).
Tu hari aku ade upload entri pasal plan anniversary tapi nampaknya plan tu sume tadak! sebab anak sedara aku dok melepak kat umah.. nak bawak dia sekali gi karok?? NO..NO..Nooo bawah umoq yo! xleh.. hihihih! takde la sebenarnya hubby aku kerja so tak boleh la nak buat plan seperti yang disebut-sebutkan itu.. kesian dia penat, nak layan kerenah aku lagi yang ntah ape-ape. hihihihih!
Ok kejadian menyambut anniversary tepat pada pukul 12 malam hari Jumaat.. bile masuk 27.11.2012, sebelum kejadian aku memang dah siap-siap beli kek kecik. Dah 2-3 hari aku cari present untuk hubby tapi tak jumpa seperti budget yang aku nak.. last-last aku terpikir DIGI nye promotion, telepon pintar yang ade stok cuma Tab 2 7.0... Samsung Note takde stok, Samsung S3 gwe tak mampu. huhuhuh! pikir punya pikir & ade tanya gak exprience YANA pakai tab 2, dia ckp OK soooo ta…

Plan Anniversary untuk tahun ke 5

Last year kami bergambar sempena anniversary, tahun ni rasa macam nak buat suprise untuk hubby. Ingat nak bagi dia smartphone tapi still lagi tercari-cari yang bertepatan dengan budget.
Budget aku around RM1.2k jerk.. tak tau sama ada nak beli 1) Iphone 3GS - dia memang aim lama dah tapi ada lagi ke keluar new Iphone 3GS?? 2) Iphone 4 - ni pun dia aim gak tapinyaaaa... dengan budget macam ni ade ke erk? 3) Samsung S2 - yang ni dia tak pernah aim punnnn 4) Samsung Note or Samsung S3 - ni pun dia tak pernah sebut-sebut & aku rasa harga pun tak dapat kot RM1.2K
Ingat malam tu nak buat suprise gi nyanyi-nyanyi then beli kek kecik satu lepas tu bagi suprise gift tu.. hihihihi! agak-agak dia terkejut tak?
Sebelum ni tak pernah pun suprisekan dia apa-apa tapi tahun ni rasa nak buat lain sikit la.
Korang..... aku nak minta pendapat la mana satu gift yang ok eh??? then sape tau mane nak dapat gift as per above & kene dengan budget aku tuuu? plsssssssss bagi aku pilihan. Lagi satu kal…

Perbezaan yang tak berapa ketara

Imej
huhuhuhu minggu ni blog aku penuh ngan update entry nak turun kan berat badan eh? hihihihih! tak SUKA? MELUAT? ade aku kesah... yang penting aku bangga dengan pencapaian aku sekarang ni.

Mari tengok gambar-gambar sebelum & selepas


 Ade nampak perubahan tak? hihihih.. kalau takde takpe itu bermakna aku kene usaha lagi ☺. Pada yang nak turunkan berat badan.. jangan cepat putus asa ok!

P/S: kepada eida & yani! i extract the picture from your FB without you all punya permission SORRY! kalau korang tak bagi.. i nak letak jugak.. hihihihih! :P

Cara AKU turunkan berat badan.

Ok firstly, kalau aku punya cara turun kan berat badan ni maybe ade yang tak betul sana sini, sila jangan ikut.. sebab ini cara aku. ☺☺, & aku cuma nak share serba sikit.
Aku memang tak makan nasi sejak September yang lepas sila rujuk entri ni , walaupun aku tak makan nasi tak bermakna aku tak makan apa-apa. Aku tetap makan tapi kebiasaan nya dalam kuantiti yang sedikit, lepas tu minum air 2-3 liter sehari memang WAJIB. Dah minum air banyak sure la kene pergi toilet selalu kan? luckly tempat aku memang dekat sangat dengan toilet.
Kalau aku tak makan nasi ape yang aku makan eh? hihihihih mesti korang tertanya-tanya.. ceh poyo ayat! biasanya pagi aku akan makan roti, bihun goreng or buah. Tengah hari akan makan roti, lauk pauk, bihun sup, tomyam, burger, sandwich, buah, ayam, salad ataupun western food. Untuk makan malam biasanya aku akan makan ikan bakar, sup, ayam bakar pendek kata makanan yang kurang berminyak.
Yang penting aku selalu SET dalam otak aku & cakap dengan diri …

Capai target sudahh

Alhamdulillah.. berkat aku tak makan nasi untuk beberapa bulan ni menampak kan hasil ☺. Memang dah lama gila aku tak timbang berat badan last sekali aku timbang sebelum aku bertekad tak makan nasi, 75KG. Sejak dua menjak ni ramai gak yang tegur badan aku dah susut sikit, 1st masa pergi kenduri ex-officemate kat Putrajaya, dorang cakap aku dah nampak kurus sikit then masa balik kampung tu hari pun mak mentua & kakak ipar tegur dah nampak susut badan, dia tanya aku makan apa? hihihihi! aku senyum je.
Sejak aku tak makan nasi memang aku tak pernah timbang, janji aku, aku akan timbang bila ramai orang cakap aku dah nampak kurus dan aku sendiri rasa yang aku dah kurus.. **Maksud aku kurus disini bukan kurus melidi ye.. tapi kurus dari segi pandangan mata aku ☺.
Aku ni dah banyak kali nak pergi timbang tapi asyik la jumpa timbang yang rosak, sehinggalah last week aku terjumpa mesin penimbang yang OK. Timbang-timbang wow 68KG yeahhhhhh! usaha aku tak sia-sia senyum melebar la aku.. seb…