Isnin, 8 April 2013

Rawatan Kesuburan: Blood test di Hospital Kajang

Kornologi Treatment

1. Start all over again @ Hospital Government pula..
2. Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang

3. Rawatan Kesuburan: Kali kedua di Hospital Kajang

Masa aku buat refer doktor masa 1st time tu hari doktor ade beberapa keping kertas untuk aku simpan & follow up, salah satunya blood test pada CD2-CD5.

FSH/LH at CD5
So hari ni CD5, ingat nak pergi jumaat hari tu tapi darah kuar malu-malu so tunggu weekend tengok keadaan macam mana sekali alhamdulillah darah kuar dengan lancar. Pagi tadi pukul 8.30am aku dah terpacak kat hospital, kali ni tak payah ambil no. Pergi je kat bilik/kaunter no 8. Disitu ade disediakan no untuk dikepil kan bersama kertas yang doktor bagi hari tu.

Lebih kurang 1/2 jam nama aku di panggil, selalunya bukan main payah lagi nak ambil darah sebab urat aku kecil tapi kali ni semua berjalan lancar. Nurse tu memang pandai ambil darah aku, sekali cucuk je dah mengena. Kejap je ambil darah tu lepas tu terus balik, kalau aku tau tak payah ambil cuti, just cakap ngan boss aku masuk lambat sikit pun takpe. Memula aku amik full day cuti tapi sebab belum pukul 10 dah siap aku ambil keputusan amik 1/2 day jerp. JIMAT cuti.. hikhikhik!

Setakat ni semua rawatan FREE je.. syukur sangat, walaupun step dia lambat tapi Alhamdullilah semua berjalan lancar. Next week kene anta semen hubby plak.. hope hubby buat yang terbaik! ahahahahah!

*Result akan diketahui masa appointment ngan doktor pada 10.06.2013

INFO

Total rawatan kali ni: RM0.00

13 ulasan:

  1. bila cinta akan dapat result darah tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. next appointment eida.. sekali ngan result sperm test hubby.. 8.06.2013 nanti. hihihih! bapak lama :P

      Padam
  2. hsptl. kjg tu mcm mdamaikan jer...dulu i n huby penah hntr semen huby i utk analize...i dok ler dkt luar smbl memandang kehijauan pokok2 besar tu...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mendamaikan eh?? susah gila nak parking kalau datang lambat.. lenguh kaki jalan hihih! ikha pun wat treatment kat situ? brp lama dah?

      Padam
  3. alhamdulillah dipersenangkan urusan..sakit tak kena cucuk jarum..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah sangat mai.. sakit! tapi nasib baik sekali cucuk je.. tak pandang jarum hokehhhh!

      Padam
    2. samalah kite cucuk tak pandang jarum..dalam hati dok baca doa tak nak bagi rasa pitam..

      Padam
  4. alhamdulilah, hope berjalan lancar..macam Sal pulak hari nie wat ft tapi takde yng besor ..kena regular peyed dulu dan turunkn berat..pastu bulan 8 kot baru sambung next treatment..huhuh frust sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillaj sal, o0o0o0o iye ke? aduh sayangnya.. dia bagi ubat untuk besar kan telur x? hmmm kalau nak tunggu telur tu besar sampai bila.. dah la follow berjaman :(

      Padam
  5. selagi ada usaha...insyaallah Tuhan sentiasa bersama-sama kita

    BalasPadam
  6. Smoga usaha akan mendapat hasilnya...in shaa allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq kak.. inysallah! x sabar nak ada baby sendiri.. tapi lambat lagi procedure kene tggu dengan sabar

      Padam