Selasa, 2 September 2014

Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali ke tujuh (akhir)

Kronologi Treatment

1. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali pertama
2. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali Kedua
3. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali Ketiga



Hampir terlupa nak cerita pasal last treatment ni, sepatutnya aku kena pergi hari Jumaat tapi hubby aku balik lewat, so aku call Kak Yan tanya boleh tak kalau aku postpone hari Ahad. Kak Yan cakap OK takde masalah.

Hari ahad tu pun hubby aku kena kerja, nak tak nak aku terpaksa la pergi seorang. Tapi aku pergi siang la dalam pukul 11 macam tu gerak dari rumah. Sebelum gi umah Kak Yan tu aku singgah kat petrol pam dulu beli kan anak Kak Yan jajan, kemudian terus gi rumah Kak Yan. Alhamdulillah hari tu takde orang lain, Kak Yan pun terus mengurut aku, macam biasa urut satu badan, badan aku pun sejak 2-3 hari ni sakit je terutamanya di bahagian pinggang.

Kak Yan pesan suruh jaga diri, jaga pemakanan, jangan stress.  Setiap kali jumpa tu je la pesanan dia. huhuhuh! Masa aku jumpa Kak Yan ni sepatutnya aku dah period tapi terlewat nampaknya period aku kali ni. Dia pesan jangan lupa amal kan doa elak keguguran.

Lepas urut tu aku terus gi umah Gg amik tupperware (aku skang ahli tupperware sesiapa nak beli dengan harga diskaun leh PM aku ye). Balik dr umah Gg tu aku singgah jap shopping kat Aeon Big BHTO tengah sedap sedap window shopping orang car wash call cakap kereta aku tak boleh start! hadoi!! dah la aku sorang diri time tu... stress! rupanya bateri KONG oiii! heyyy melayang $$$$. Dia memang minta tukar pun dari start beli kereta tu memang tak pernah tukar... pftttttt!

Tu je la nak cerita pasal kali terakhir aku berurut dengan Kak Yan, tapi malangnya usaha aku berurut dengan Kak Yan tidak menjadi sebab aku baru je period Sabtu lepas (30.08.2014). Takpe la... mungkin bukan rezeki kami lagi, Tapi takpe sekurang-kurangnya aku boleh hilangkan sakit-sakit kaki & badan ni kan. Usaha tetap usaha & jangan putus asa! CHAIYOK!!


*Kami hanya berusaha & buat yang termampu, ALLAH SWT jua yang menjadi kan segalanya. 
(Wallahu a’lam)

3 ulasan:

  1. Takpe la Zue..inshaAllah next cycle mana tahu ada rezeki untuk Zue dan suami....amin! Lagipun Zue pun dah belajar petua2 dari org yang mengurut tu kan..boleh praktiskan sampai menjadi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. yang penting be positive & usaha

      Padam
  2. in sha Allah dear..nnt ade rezeki utk u n hubby..doa je..Allah tu Maha Pemurah..Dia dh aturkan apa yg terbaik utk kita..think positive ya..

    BalasPadam