Rabu, 30 Mac 2011

31st March dinantikan

Tinggal satu hari jerk lagi tiba ke 31st March... wahhhhh... cepat skit! tak sabar sgt ni..

Aku tau rakan-rakan seperjuangan aku pun x sabar gak kan?? betul tak Akish, Kak Fiza & Cik Dinda ???

P/S: Penantian adalah satu peyeksaan!

Selasa, 29 Mac 2011

Roti Nan cheese yang terbaik di KL

Dah lama gila aku tak makan roti nan cheese, hari ahad tuh hari anta seluar untuk dipotong kat pertama pastu singgah jap layan roti nan cheese + teh ais terbaik di KL. Nan cheese ni memang terbaik la.. sebab ape?? sebab dia punye cheese mak aih! melimpah! fuhhh! kalau sesape yang sangat-sangat minat cheese leh aaa cube. Roti Nan cheese ni dihidangkan dengan kuah dhal yang dimasak time tuh gak (panas-panas). Jom layan gambar roti nan cheese gerenti terliur! yummy!

Tengok cheese dia melimpah! yummy!
Nama kedai ni aku lupa la.. tp kedai dia berdepan ngan hotel lotus kat area Maju Junction. TRY la sure korang suke!

P/S: Aku ni peminat cheese, terangkat gile bila dapat makan roti nan cheese ni.. TERBAEK!

Khamis, 24 Mac 2011

Nuffnag

Tolong-tolong!

Mari la berblog walking ke rumah aku ni... iklan nuffnag menari-nari untuk di click!

Isnin, 21 Mac 2011

~Cuti hujung minggu~

Yeah! sungguh seronok cuti hujung minggu ni schedule aku fully booked.. ehehehehe! mane tak nyer... balik JB kan.. best giler, dapat jumpe anak sedara aku yang sekarang ni petah bercakap, jumpe family aku & kawan-kawan aku... sangat-sangat teruje!

Kami bertolak dari Kajang dlm pukul 10pm mcm tuh sampai kat JB dlm pukul 1pm.. standard la KL-JB 3jam. Pagi nya kami settlekan ape yang patut kat JB, pastuh shopping la ape lagi kan.. kebetulan hubby nak cari handphone kat Holiday Plaza & ada jualan murah plak tuh per lagi shoppingla, memang murah la! baju kemeja untuk lelaki baru RM10 murah kan jenama tuh jenama biase la kan snails tp ok la untuk kemeja untuk pergi kerja pun....

Malamnyer buat perjanjian dengan kiekin, my friend mase keje kat JB dulu, gi makan sup urat terbaek di JB.. pergh! mmg mantoop aaa sup urat tuh, xde kat tempat lain k! lepas tuh lepak-lepak kat puteri harbour.. menghabiskan mase sambil berbual tentang gosip-gosip terhangat di opis masing-masing. Dalam pukul 11mlm kitaorang pun balik (tuh pun setelah dihalau oleh pak guard, kalau x takmo balik hihihihihih).

Hari ahad aku menghabiskan mase dengan kiekin lagi di Puteri Harbour, sambil-sambil tuh kitaorang dibawa meronda naik bot ke pulau merambong (pulau yang berdekatan dengan Singapura). Mase perjalanan pergi tuh cuaca memang panas, tapi bila balik ujan mula turun & langit tersangat la gelap.. selepas puas meronda naik bot, kitaorang pun balik, yer la dah tiba masa nak pulang ke Kajang.

Mase on the way balik ke Kajang, singgah jap kat Umbai melaka.. melayan seafood fuhh! memang terangkat la! harga pun murah sgt.. try la pegi..

"Chor the captain cum our tourist guide" ehehehe jangan marah haaa!
muke gumbira dapat jumpa family & member
Kiekin & aku
Pulau Merambong
langit yang mula gelap


Santapan malam di Umbai,
P/S: Sayang sgt nak tinggalkan JB.. 1001 kenangan yang ade kat sane!

Khamis, 17 Mac 2011

3rd Putrajaya International Hot Air Ballon

Pagi ni terlambat bangun lagi :D, nasib baik jalan tak jammed, kalau jammed alamatnya pukul 9 baru aku sampai ofis.

Sampai jer simpang traffic light kat TM centre Cyberjaya, mata aku terpukau tgk Hot Air Ballon! excited sungguh.. maklum la jakun x pernah tengok kan... ape lagi aku cepat-cepat la geledah beg amik HP & tangkap gambar.. ni la hasil nya



Sempat lagi aku amik gambar.. nasib x kene hon! kalau x gelabah la aku... 3rd Putrajaya International Hot Air Ballon sekarang tengah berlangsung di Monumen Alaf Baru, Precinct 2,  Putrajaya (sebelah ngan Cyberjaya kan..) bermula dari 17 March 2011-20 March 2011, Pukul 7am - 9pm.

Banyak gak aktiviti yang ade semasa berlangsungnya festival ni.. JOM! kita pergi tengok sesama.

P/S: Tengok dari jauh rase tak puas kan??

Selasa, 15 Mac 2011

Crafting~

Hujung minggu tuh hari x kuar gi memane just dok umah sebab hubby aku outstation + aku demam. So bile dok rumah mula la boring. Dok pikir-pikir daripada layan boring aku tuh, buat crafting skit untuk kad tunang adik aku.

Wat simple jerk.. takde la creative sangat pun setakat gulung-gulung kertas, then buat bentuk love siap! layan la gambar "home made card" tuh.

Bunga-bunga style
Love-love style
Bahagian depan card
Bahagian belakang card
 Proses percubaan dah siap tinggal print jerk! eheheheh.. 50pcs wat sendiri jerk nak tempah mahal :P.

P/S: Teringat zaman nak kawen dulu, bunga telur buat sendiri.. creative tak??

Rabu, 9 Mac 2011

bz beez!

beez..beez..beez..

Sekarang ni tersangat la bz sbb aku ngah compile drawing, deadline dah nak sampai adoi! kalau x siap... aku la yang kene bersiap! siap untuk kene bebel.. dah la semalam kene bebel! senak la rase kepala ni... dah la perut lapa, kene sumbat plak dengan bebel lan si ekk BOSS! rase makin lapar..nak je aku makan dia tuh.. kecik besar kecik besar je aku tgk dia tuh!

Sorry la sebab xde mase nak blogwalking blog korang nak put comment sume... Next week maybe leh la kot jenguk-jenguk blog korang..

bz like a bee
P/S: ni pun ngah curik-curik mase update blog.. lagi satu aku ngah pening pale.. 1 set drawings aku hilang! grrrr!

Khamis, 3 Mac 2011

Handphone baru~

Yeah! akhirnya dapat gak aku handphone yang aku idam-idam kan.. thanks pada hubby aku kerana sudi meminjam kan duit dia untuk aku beli handphone idaman aku. Bonus ni kene bayar balik wooo!

Walaupun hati aku sedih sebab x dapat join kawan-kawan aku bercuti ke Jakarta, hati aku terubat dengan adanya handphone baru disisi "cewah"....

Aku ni bukan tau sangat nak gune hadphone ni nasib baik cik nadia ade tolong ajarkan macam mana nk gune.. thanks adik ku sayang! Jom! layan pics handphone baru aku

BlackBerry Bold 3
P/S: Abis duit bonus nnt kene byr blk (ceh... macam la aku dapat bonus kan?)