Rabu, 30 November 2011

Ape nak jadi??

Haih! ape nak jadi?? tak menghargai pemberian orang langsung! bile di beri ape sekali pun pasti berantakan dibuatnya!

Nasib baik la aku sayang kamu berdua.. kalau tak sayang mau aku picit-picit.. ehehehehe!

Semalam aku susah payah jahitkan hammock untuk mereka berdua.. tak sampai sejam, putus dah hammock tu.. adakah aku jahit ala kadar ataupun mereka yang terlalu ghairah bermain?? ape nak jadi??..

hammock yang putus dek keghairahan mereka berdua
lagi satu, minggu lepas aku beli penyerap bau letak la kat sangkar mereka berdua, abis dikeluarkan isi-isi kat dalam tu.. berterabur isi dia kat atas lantai, comotttt jadinya lantai aku..ape nak jadi??

serpihan kain hammock & lantai yang comot dengan arang (isi penyerap bau)
Bile tengok muke mereka berdua memang muke tak bersalah! (ehehehe binatang, mane ade akal). Degil betul sekarang ni, nak-nak si MOMO mentang-mentang dah ade kawan bukan main sombong! dia la yang mengajar BABY segala-galanya... huhuhuhuh! BABY dulu sopan jerk.. sekarang dah nakal macam MOMO!
budak 2 ekor yang nakal MOMO & BABY
Sugar glider aku ni la peneman ketika suka & duka.. nampaknya minggu ni berteman kan mereka berdua lagi.. hubby aku outstation ke penang plak sampai hari sabtu.. HAI! nasib-nasib!

Jumaat, 25 November 2011

Canon EOS1100D

Di setiap gambar ade lagu... tu la trademark untuk kamera ni, kenape plak tetibe nak cite pasal kamera plak ni? ehehehe.. ingat tak entry yang ni? wishlist for 4th anniversary.. akhirnya termakbul wokeh!... thanks to hubby yang sudi melayan karenah bini dia yang ntah ape² ni..

Mula-mula memang nak beli Nikon D3100 tu.. tapi takde stok bulan Mac 2012 baru ade stock, makanya cancel la beli Nikon, tapi Canon ni ok gak quality dia lebih kurang macam Nikon jerk *nak sedapkan hati..  lagipun Canon ni ade promotion so dapat la diskaun skit. ☺☺, bile tanya pendapat member yang arif dalam kamera ni dorang cakap Canon pun ok, senang nak handle & senang gak nak cari lens.. senang skit hati bile dengar macam tu


Canon EOS1100D


Nikon D3100
Lebih kurang je kan?? makanyer redhaaaa.. Gambar 1st yang aku amik harus la gambar anak-anak bulus aku tuh...

rumah MOMO & BABY
ahahahah! gambar MOMO membuang pun aku hamik!
gambar MOMO & BABY mase kat putrajaya
Anyway memang puas hati dengan kualiti ini kamera.. ☺☺

Ape plak hadiah aku kepada hubby aku??

Nahhhhh.. ini dia...

Kasut kerja untuk hubby
Ni hadiah aku untuk Hubby.. actually dah beli lama, mase awal bulan tuh hari sempena JUSCO branded sales kat Midvalley.. memang murah kawww! mane nak dapat kasut brand BONIA *ekh perlu ke bagitau brand  RM120, yang sandal BONIA kaler putih tuh pun baru RM80... murah kan?? nak tak nak memang wajib rembat! dannnn  aku hadiahkan untuk hubby sempena anniversary ni.

Dan sengkek-sengkek begini harus la celebrate kat tempat biase-biase je.. dengan keadaan gaji x masyhuk hanya makan sotong kangkung.. eheheh! janji celebrate kan?? jagan tidak..

Sekian ulang tahun pernikahan kami untuk tahun ni.. semoga tahun depan kami dapat hadiah yang lebih berharga daripada sekarang ni.. sure korang tau kan??

Khamis, 24 November 2011

Happy 4th Anniversary my dear!

Eceh.. macam la hubby aku bace *mane tau terbace kan?

Kepada Mohd Yazid Bin Mohd Yahya selamat ulangtahun pernikahan kita yang ke-4 (aku nikah gantung) *so boleh sambut 2X... Semoga Penikahan kita ini berkekalan sehingga hujung nyawa kita... dan semoga kita dianugerahkan cahaya yang satu itu..

Kenangan mengusik kalbu.. ♥ 24.11.2007 ♥
Cerita pasal hadiah ulang tahun akan ku ceritakan petang-petang sikit.. eheheheh!

Rabu, 23 November 2011

Rindu ♥♥

Adeh.. aku rindu banget dengan ini budak mushuk... dah lama tak jumpe dia, last jumpe mase hari raya hari tu. Bile call dia selalu tak nak cakap! manyak sombong ini budakk..

Adrian Haris,  mase kecik comel..
Bila dah besar....


manyak comottt.. huhuhu.. (haris ngan ibu dia!)
Anyway.. teteh sangat rindu sama kamu harisss..

P/S: actualy teteh tu pangillan untuk UTEH.. bukan tete* tau!

Selasa, 22 November 2011

Period yang berlarutan

Pening la memikirkan period aku yang berlarutan ni, dah lebih kurang seminggu tapi takde jugak menunjukan tanda-tanda nak kering. Yang paling tension darah period yang keluar bak "hidup segan mati tak mau" keluar skit sangat.

Nak pergi klinik takut.. sebab ape takut? family aku ade history pasal hal period ni. Period berpanjangan ni dulu telah dialami oleh orang yang aku paling sayang dalam dunia ni iaitu arwah mak aku. (nak cerita kisah lama ni yang sedih)

Aku ingat lagi mase tuh aku still dalam form 1, arwah mak aku ni rajin berkerja ☺ siang malam keje.. tiba satu hari tu mak tak kerja &  mak sibuk nak ke hospital, bile aku tanya kenapa dia ckp "sepatutnya mak dah tak kuar darah" aku pelik gak.. sebab time tu aku ingat pompuan ni memang sentiasa period sampai la nyawa takde, rupenye bile tibe mase usia dah lanjut period tuh dah tak datang hohohoh... A.K.A menopause la (betul ke aku eja ni?). Aku & adik aku sebok la follow mak ke hospital, bile dia pi check up & doktor cakap dia ade ketumbuhan & memerlukan sample darah untuk tentukan ketumbuhan tuh kanser ke tak..

Aku tengok air muke mak aku biase je, mungkin dia tak nak anak-anak dia risau sebab time tuh memang kami semua masih perlukan dia. Seminggu lepas tuh follow up ke hospital balik, dan disini la episod duka keluarga kami. Mak disahkan mengidap kanser pangkal rahim, selama lebih kurang 1 tahun dia tabah mengharungi kehidupan sebagai pesakit kanser, terpakse berulang alik dari hospital kadangkala berulang alik dari hospital di KL ke JB. Dan macam-macam yang berlaku ketika dia sakit, sungguh menduga kami adik beradik.

Rawatan yang sepatutnya mak lalui, mak tak nak lalui iaitu kimoterpi. Dia sanggup berubat tradisional semata-mata tak nak kimo, tapi malangnya kanser dia semakin merebak dan akhirnya mak tinggal kan kami semua pada 11/10/1998.

Ramai yang mengatakan kanser tuh adalah penyakit keturunan, dan peristiwa yang aku sedang alami ni mengigatkan aku kembali kepada kenangan pahit yang aku lalui dulu. Sebab tu la aku takut sangat nak jumpe dengan doktor.. nak buat pap smear ke ape ke.. ngeri & takut tak boleh terima kenyataan..


Isnin, 21 November 2011

Alamak! dia dah delete STATUS..

Terase bersalah plak ngan entry aku sebelum ni.. balik lunch jengah FB aku, tengok² status si dia dah takde.. dia dah delete kot.

Alamak! maybe si dia dah terbace entry aku sebelum ni, dan mungkin dia tak nak menguris hati aku dia delete status tu. Maafkan aku kawan.. aku terlampau mengikut perasaan, aku takde niat untuk sakitkan hati kau atau buat kau terase, tapi ni la hakikatnya bile dapat sesuatu khabar gembira sama ada dari sesiapa pun, hati ni mule rase cemburu...

Ni la realiti kehidupan, aku pun tak tahu kenapa perasaan macam tuh mesti ada dalam hati ni.. sekali lagi buat si dia A.K.A Siti Haliza, aku mintak maaf kalau kau terasa, kalau kau tak terase pun aku mintak maaf sebab aku punyai perasaan yang tak patut ada ni... Sooooo SORRY kawan..

Mood hari ni??

owhhh sangat MONDAY bluesss dan ditambah plak dengan status update dari seorang kawan yang membuatkan aku jelous.. SURE rakan-rakan TTC sume paham ape yang aku maksudkan.

Walaupun HAPPY bagi pihak dia tapi jauh disudut hati aku rase cemburu, rase sedih & kecewa dengan diri aku... Masih lagi aku tertanya-tanya dimanakah silap aku selama ni, sampaikan sehingga sekarang masih tiada ape-ape tanda yang memungkinkan aku untuk mendapat cahaya yang satu itu.

YA ALLAH! tabahkan la hati aku... jauhkan la sifat cemburu yang sentiasa terbuku di dalam hati ini, berikan la keredhaanmu YA ALLAH.

Aminnnn...

Rabu, 16 November 2011

Wishlist for 4th Anniversary

Punyer gile la laki aku dapat bini macam ni, setiap kali ade tarikh bersejarah nak kene bagi hadiah untuk penuhkan impian aku...

Kali ni wishlist aku ialah

Nikon D3100 kaler merah! (sumber dari google)
Memandangkan aku ni belum pernah ade kamera maunya, aku punyer wishlist kali ini adalah kamera. Nikon D3100 pun ok la... tapi yang penting nak kaler merah *kalau dapat yang kaler itam pun syukurrrr...

Nampak style kan? (sumber google gak)
Mesti ada yang tertanya-tanya wishlist aku yang lepas-lepas tuh tercapai ke tak? mase birthday aku, aku punyer wishlist ialah IPOD TOUCH.. tapi hubby aku tak bagi pun IPOD TOUCH, dia belikan aku yang ni...

MP4 player ala-ala IPOD CLASSIC
hmmmm.. boleh la daripada takde kan.. alhamdulillah syukurrr, dia ckp "kalau ade rezeki lebih insyallah orang akan belikan IPOD yang macam sayang nak". Bukan la memakse tapi saje nak tengok kesungguhan dia, ternyata dia memang bersungguh.. walaupun yang diberi bukan seperti yang diminta ☺. Selain dapat MP4 ni aku dapat gak anak bulus, peneman si MOMO tuh iaitu BABY. Sebab dia belikan BABY dia nak si MOMO & aku ade peneman mase dia takde Outstation.

BABY pengarang jantung MOMO & mama dia ☺
Nampaknya En Hubby kene la bekerja keras bulan ni untuk realisasikan wishlist aku.. hohohohoh!

Psssttt.. kerana wishlist aku ni la aku kene tinggal seminggu dua ni, hubby kene outstation lorr! haishhh! bosan², rindu pun ade gak ♥♥.  nasib baik ade anak bulus yang temankan aku kalau tak maunya mati keras!

Buah Dong Dong

Hari ni takmo ber WW.. hari ni mau cite pasal buah dong dong. Korang pernah dengar tak buah dong-dong tu ape?

Buah Dong Dong
Ape itu buah dong-dong??? cer tengok gambar kar bawah ni sure korang kenaaaaaaal....

buah Dong Dong tu buah kedongdong laaaa..
Pandai je carefour ni tukar nama Kedongdong jadi Dong Dong ke memang kat tempat lain ada yang panggil buah ni Dong Dong, aku jerk yang jakun tak tau??? hohohohoh anyway buah ni memang sedap di makan secara begini

sila abaikan jari yang dempol itu.. fokus kepada buah Dong Dong! YUMMY!
Memang layan wooo makan ngan rojak petis mak bee.. puas hati woookkk! kalau kat luar maunye 1 peket RM1.00 kalau beli sendiri leh makan sampai muntaaaahhh..

SEKIAN CERITA PASAL BUAH DONG DONG ♥♥

Ahad, 13 November 2011

Update list for TTC members

Ya! aku sudah update friend list aku yeahhhh! akhirnya...

Sesape lagi TTC member yang takde dalam list? sila angkat tangan! *ehehehehe! macam nampak kan? yang mane nama dorang takde leh la email kat aku; oren_pink@yahoo.com atau comment this entry ataupun comment kat chat box. INSYAALLAH aku akan update..

Setelah sekian lama baru boleh update sebab..
1) kat office line tak berapa CLEAR..(setakat nak update sikit-sikit & jadi SR korang bole lerr)
2) Berukband kat umah memang macam haremmmmmm.. lembab nak mam*&!

Ni lepak umah SIL baru la ade kesempatan nak update friend list.. ☺☺

PEACE YOO! love u all ♥♥

Jumaat, 11 November 2011

Outdoor photoshoot @ MilkADeal

Aku sudah terpengaruh ngan rakan TTC sekalian, terjebak membeli deal yang ditawarkan.. aku dah beli deal outdoor photoshoot kat MilkADeal. Ni gara-gara bace status yang ZANA wat kat TTC corner la ni ♥♥. (tak tau la zana bace ke tak ni ehehehe!)

Deal belum lagi di redeem maybe balik ni mau confirmkan ngan hubby bile waktu yang dia FREE. Photoshoot ni maybe aku nak berkonsepkan ulangtahun perkahwinan kami yang ke 4 nanti **feeling nak berkonsep-konsep bagai! Tengok dia punye gambar macam menarik kan? kirenya ni kenangan-kenangan ulang tahun perkahwinan kami la ni ☺☺.

ni diaaa deal tuh.. ☺
Lepas dah bergambau tu baru la bole buat photobook macam KEK DA... ye dak?

P/S: Sape ade beli deal ni?? korang wat hari ape ekh? mane tau leh sesame pegi ☺☺


Pecah laju di kedai Mek Di a.k.a McD

Korang tau tak pecah laju tuh ape? hohohoh! breakfast la :P.. tadi pagi disebabkan awal dari biase, makanya singgah sebentar di kedai "MEK DI" & makanan yang dioder adalah


Hot pancake for breakfast! yummy ☺

Sedapnya!.. tapi bile mengenangkan makan berseorangan tak seronok plak rasenye.. sedihla sini takde kawan.. sape yang keje area midvalley meh la kita berjumpe sekali sekala leh gi makan sesama...

Selasa, 8 November 2011

Update.. update!

Dah lama gile rase tak update ape-ape cerita kat sini, bukan nyer takmo update tapi disebabkan kerjaan yang banyak maka takleh nak menyibukkan diri berblogging. Balik rumah pun terus tido *tengok masterchef dulu yoo.. memang tak berkesempatan la nak update ape-ape. Walaupun aku tak ade update ape-ape tetapi aku tetap menjengah blog korang tanpa meninggalkan ape-ape jejak *soooo... sorry k?.

Macam mana balik raya? jem tak jalan? yang balik ke pantai timur sure jem kan? aku la salah sorang yang terperangkap dalam ke-jem-man tu. Pegi-balik jem tension woo, dah la pakai kereta manual lenguh gak la laki aku nak menukar gear, Sian dia ☺. Balik kampung kali ni diteman kan 2 anak bulus kesayangan aku si Momo ngan Baby, bukan main suke dia dapat main dalam kereta.

Momo excited nak balik kampung weee!
Bergurau senda dalam kereta ditengah-tengah ke-jem-an

Cakk! anak mama!
 Sampai je Jengka perut lapar singgah jap beli makanan...

Ayam golek yang marvelous!
Sampai-sampai je umah MIL terus masak-masak lauk untuk makan tengah hari & get ready bahan-bahan nak masak untuk raya ke-esokan harinya. Hubby plak kene bako lemang laaa ape lagi ☺. Lepas siap semua duduk bersembang jap sambil melayan anak bulus.

Momo sibuk tunjuk skill ☺

Baby pun sama ☺

Tengah-tengah bersembang, adik ipar aku menyampai kan berita gembira pada MIL aku, berita SIL aku pregnant + mabuk-mabuk. Korang tau la bile dah berita tuh di sampaikan cerita jadi panjang laaa.. aku pun senyum je tak mo cakap ape-ape. "Rezeki dia kan alhamdulillah bertambah la rezeki keluarga kami".. FIL aku ade cadangkan untuk berjumpe dengan "orang pandai" di area Jengka ni, Insyallah bulan depan aku pergi ngan FIL & hubby. Usahakan ape yang patut.

Kitaorang balik ke Kajang pada hari Ahad, memang seperti disangka jalan memang jem. Sesak! berpusu-pusu orang nak balik ke KL. Nasib baik hubby penyabar orangnya, ditambah plak dengan kenakalan 2 anak bulus, ceria je rase ☺.


Terperangkap sebagaimana mama & papa terperangkap dalam jem!
Lasak betul!
Dari keadaan terang sampai ke gelap, jalan tetap jem!
Walaupun tension ngan ke-jem-an dari KAJANG-JENGKA-KAJANG, kami tetap ceria dengan telatah anak bulus kami, macam-macam aksi dibuatnya ☺. Love u all!